ໃບອະນຸຍາດນໍາເຂົ້າຜະລິດຕະພັນອາຫານ
Import Permit of Food Products
| ຂໍ້ມູນທີ່ໄດ້ຮັບຈາກຂະແໜງການທີ່ກ່ຽວຂ້ອງ | ||
|---|---|---|
| ປະເພດເອກະສານ | ອື່ນໆ | |
| ວັນທີແກ້ໄຂຂໍ້ມູນລ່າສຸດ | 15.12.2020 | |
| ພາກສ່ວນຮັບຜິດຊອບ | ກົມອາຫານ ແລະ ຢາ
                                                         | 
                                                |
| LSIC | C - ອຸດສາຫະກໍາປຸງແຕ່ງ, G - ການຄ້າຂາຍຍົກ ແລະ ຂາຍຍ່ອຍ; ສ້ອມແປງລົດຍົນ ແລະ ລົດຈັກ, I - ການເຄື່ອນໄຫວກິດຈະກຳໃຫ້ທີ່ພັກເຊົາ ແລະ ອາຫານ | |
| ຜູ້ທີ່ສາມາດຍື່ນຂໍເອກະສານ | 
                                                        ບຸກຄົນ, ນິຕິບຸກຄົນ ຫຼື ການຈັດຕັ້ງພາຍໃນ ແລະ ຕ່າງປະເທດ ທີ່ດໍາເນີນທຸລະກິດ ກ່ຽວກັບການນໍາເຂົ້າອາຫານເພື່ອການຈໍາໜ່າຍ, ລວມທັງການນໍາເຂົ້າມາເພື່ອບໍລິຈາກ, ການນໍາເຂົ້າມາເພື່ອວາງສະແດງ ແລະ ການນໍາເຂົ້າອາຫານເພື່ອສະເຫຼີມສະຫຼອງວັນສໍາຄັນຕ່າງໆ ທີ່ມີຈໍານວນຫຼາຍ ຕ້ອງມາຂໍອະນຸຍາດ ນໍາເຂົ້າຢູ່ ກົມອາຫານ ແລະ ຢາ  | 
                                                |
| ເງື່ອນໄຂໃນການຂໍເອກະສານ | 
                                                        ຜະລິດຕະພັນອາຫານ ຕ້ອງຮັບປະກັນແຫຼ່ງທີ່ມາ ແລະ ມີການຢັ້ງຢືນຄວາມຖືກຕ້ອງຂອງຜະລິດຕະພັນຈາກພາກລັດຂອງປະເທດຜູ້ຜະລິດ ແລະ ຜ່ານການວິໄຈວ່າ ປອດໄພ ສໍາລັບ ຜູ້ບໍລິໂພກ.  | 
                                                |
| ຄໍາເຫັນເພີ່ມເຕີມ | 
                                                        ສໍາລັບຜະລິດຕະພັນອາຫານທີ່ຕ້ອງຄວບຄຸມພິເສດ ເຊັ່ນ ອາຫານເສີມ, ຜະລິດຕະພັນນົມ ຊຶ່ງຈັດໃນໝວດອາຫານທີ່ມີຄວາມສ່ຽງສູງ ຈະຕ້ອງໄດ້ຈົດທະບຽນ ອຢ ກ່ອນ ຈຶ່ງສາມາດນໍາເຂົ້າໄດ້  | 
                                                |
| ເອກະສານທີ່ຕ້ອງປະກອບສຳລັບການຍື່ນຂໍເອກະສານ - ຄັ້ງທໍາອິດ | ||||
|---|---|---|---|---|
| ຊື່ | ໝາຍເຫດ | |||
| ໃບຄໍາຮ້ອງຂໍອະນຸຍາດນໍາຜະລິດຕະພັນອາຫານເຂົ້າ | ||||
| ໃບສັ່ງຊື້ສິນຄ້າ | ||||
| ໃບແຈ້ງລາຄາສິນຄ້າ | ||||
| ໃບມັດຫໍ່ສິນຄ້າ | ||||
| ໃບອະນຸຍາດໃຫ້ຂາຍທົ່ວໄປຂອງປະເທດຜູ້ຜະລິດ ຫຼື ປະເທດຜູ້ສົ່ງອອກ | ||||
| ໃບທະບຽນວິສາຫະກິດ | ||||
| ສະຫລາກຂອງຜະລິດຕະພັນ | ເປັນພາສາລາວ  | 
                                                            |||
| ຕົວຢ່າງຜະລິດຕະພັນອາຫານ | ||||
| ໃບຢັ້ງຢືນຜົນການວິໄຈ | ||||
| ໃບຢັ້ງຢືນການຜະລິດທີ່ດີ | ||||
| ເອກະສານທີ່ຕ້ອງປະກອບສຳລັບການຍື່ນຂໍເອກະສານ - ຕໍ່ອາຍຸ | ||||
|---|---|---|---|---|
| ຊື່ | ໝາຍເຫດ | |||
| ຮູບແບບການຍື່ນເອກະສານ | ||
|---|---|---|
| ການຍື່ນເອກະສານ | ຢູ່ທີ່ຫ້ອງການເຈົ້າຫນ້າທີ່ | |
| ທີ່ຢູ່ຂອງພາກສ່ວນທີ່ຮັບຜິດຊອບ | ກົມອາຫານ ແລະ ຢາ, ກະຊວງສາທາລະນະສຸກ | |
| ໄລຍະເວລາໃນການ ພິຈາລະນາຄຳຮ້ອງ (ວັນ) | 3 | ຂະບວນການພິຈາລະນາການອອກອະນຸຍາດນໍາເຂົ້າອາຫານແມ່ນມີການກວດສອບຄວາມຄົບຖ້ວນຂອງເອກະສານ; ການເກັບຕົວຢ່າງສົ່ງໄປວິໄຈ ເພື່ອຢັ້ງຢຶນຄຸນນະພາບໃນກໍລະນີເອກະສານບໍ່ຄົບຖ້ວນ. | 
| ການຕໍ່ອາຍຸເອກະສານ | ||
|---|---|---|
| ເອກະສານມີກຳນົດອາຍຸ ຫຼື ບໍ່? | ມີ | |
| ໃບອະນຸຍາດມີອາຍຸການນຳໃຊ້ຈັກເດືອນ? | 30 | |
| ຂັ້ນຕອນ ແລະ ເງື່ອນໄຂສຳລັບການຕໍ່ອາຍຸເອກະສານ | ສາມາດຕໍ່ອາຍຸໄດ້ອີກ 30 ວັນ ລັດຖະການ | |
| ຄ່າທຳນຽມສຳລັບການຍື່ນຂໍເອກະສານ | ||||
|---|---|---|---|---|
| ມີຄ່າໃຊ້ຈ່າຍ ຫຼື ບໍ່ | ຄ່າບໍລິການ | ຄ່າທຳນຽມທາງວິຊາການ | ຄ່າໃບຄຳຮ້ອງ | ຄ່າໃຊ້ຈ່າຍທັງໝົດ | 
| ມີ | 50000.00 | 0.00 | 5000.00 | 55000.00 | 
| ຄຳເຫັນ | 
                                                        ອີງຕາມ ລັດຖະບັນຍັດຂອງປະທານປະເທດວາງອອກ ກ່ຽວກັບການເກັບຄ່າທຳນຽມ ແລະ ຄ່າບໍລິການ ແຕ່ລະໄລຍະ, ມາດຕາ 47, ຂໍ້ II (7)  | 
                                                |||
| ຄ່າທຳນຽມສຳລັບການຂໍຕໍ່ອາຍຸເອກະສານ | ||||
|---|---|---|---|---|
| ມີຄ່າຕໍ່ອາຍຸເອກະສານ ຫຼື ບໍ? | ຄ່າບໍລິການ | ຄ່າທຳນຽມທາງວິຊາການ | ຄ່າໃບຄຳຮ້ອງ | ຄ່າໃຊ້ຈ່າຍທັງໝົດ | 
| ມີ | 0.00 | 25000.00 | 0.00 | 25000.00 | 
| ຄຳເຫັນ | 
                                                        ອີງຕາມເຈົ້າໜ້າທີ່ແນະນຳ  | 
                                                |||





